26/11-2012
Overgaard Gods


Overgaard Gods er en hovedgård beliggende i Udbyneder Sogn, Gjerlev Herred i det tidligere Mariager fjord kommune. Den ligger på sydsiden af Mariager Fjord ikke langt fra udløbet i Kattegat, sydøst for Hadsund, nu i Randers Kommune.
Bygningerne er opført omkring 1550 af rigsråd Jørgen Lykke, der havde overtaget godset fra kronen ved nogle byttehandler i 1545. Hovedbygningen består af en lang hovedfløj med to korte sidefløje og et slankt rundt vindeltrappetårn. Godset fik birkeret i 1549 og havde det til 1815.
1938-1981 var Overgaard ejet af Flemming Juncker, der var kendt fra modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig . Han iværksatte store landvindingsarbejder, der udvidede godsets jorder med ca. 1.000 ha, dels fra Mariager Fjord, dels fra Kattegat. Siden kom det i Alex Brask Thomsens eje (perioden 1984-2005). Brask Thomsen’s efterkommere ejer stadig Overgaard Gods.
 
Biblioteket på Overgaard Gods er enestående i Danmark og er i dag fredet. Selve biblioteksrummet blev indrettet i ca. 1730 af hofsnedkermester Mathias Ortmann.
De mere end 1.000 bøger er under tilsyn af Det Kongelige Videnskabernes Selskab. Bogsamlingen indeholder blandt andet et eksemplar af Valdemar Sejrs Jyske Lov, der stammer fra 1548. Selve loven blev stadfæstet i 1241. 
Biblioteket har også et gammelt Danmarkskort fra 1601, som indeholder en samling søkort, hvor landsdelene ikke ligger i den gængse retning, men vandret. Så vidt vides findes der kun dette ene eksemplar.


På stedet:

Ankomst kl.: 22:00
Afgang kl.: 06:00


Observatørerne:

Thomas Andersen
Karina Bendiksen
Torben Hansen
Lynn Harpøth

 

Vejrforhold: 

Forgik indendørs


Lyd materiale:

Vi mener der bliver sagt: "Godaw" Kan vi ikke tyde kom gerne med dit forslag!
1. 6.
Vi mener der bliver sagt: "Ja" Kan vi ikke tyde kom gerne med dit forslag!
2. 7.
Vi mener der bliver sagt: "Okay" Kan vi ikke tyde kom gerne med dit forslag!
3. 8.
Vi mener der bliver sagt: "Tjaaa" Kan vi ikke tyde kom gerne med dit forslag!
4. 9.
Vi mener der bliver sagt: "Ja" Kan vi ikke tyde kom gerne med dit forslag!
5. 10.
   
   

Video materiale:

Billede materiale:

Du er velkommen til at kigge vores materiale igennem og drage din egen konklusion.
Vi høre meget gerne fra dig hvis du finder noget vi har overset.

 
 

No comments

Leave your comment

In reply to Some User

Copyright © 2008 - Ghosthunting.dk. Alle rettigheder reserveret.
Sitemap