Sådan foregår det

Ghosthunting.dk tager rundt i hele landet, og undersøger mange forskellige steder. Det vil sige alt fra ruiner, slotte og private hjem, til kirkegårde.
Derfor er noget af det første vi gør, før vi overhovedet tager afsted, at bedømme hvilket udstyr vi får brug for.

Når vi ankommer til stedet

starter vi med, at gå området eller bygningen igennem, gerne med ejerne/beboerne til at vise os rundt. Dette hjælper os med at lokalisere de områder, hvor der er oplevet mest paranormal aktivitet, så vi kan målrette vores undersøgelse.

Det hjælper os også med at identificere, mulige naturlige forklaringer. F.eks. kan sprækker forklare pludselig vind, kulde osv. Så ved vi også, hvad vi skal være på vagt overfor, under undersøgelsen, og senere i analysen af vores materiale.

Sidst men ikke mindst, så giver rundturen os en mulighed for tjekke, om der er steder, hvor vi kan komme til skade. Specielt udendørs, i ruiner eller forladte/faldefærdige bygninger, er det vigtigt at tjekke, så vi ikke udsætter os selv for unødvendige farer.

DET FØRSTE UDSTYR VI SÆTTER OP​

hvis der er mulighed for det, er et videoovervågningssystem, fordi det kan tage op til en time, at få styr på strøm, kabler og kameravinkler. Når det er gjort, tager vi det udstyr med os, som vi vil anvende bl.a. diktafoner, EMF-målere, et kamera og et videokamera. Derudover har vi selvfølgelig et par lommelygter med, da det ikke altid er klogt, at bevæge sig rundt i bygninger i komplet mørke.

Vi bruger nogle gange andet udstyr, til at teste forskellige teorier, såsom lufttryksmålere, som vi selvfølgelig tager med.

Når vi har alt klar, så bruger vi et sted mellem 2-8 timer på at undersøge stedet for paranormal aktivitet. Nogle gange, hvis vi har meget aktivitet, kan det selvfølgelig tage længere tid.

UNDER SELVE UNDERSØGELSEN​

forsøger vi at få den eventuelle ånd til at give os et tegn på dens tilstedeværelse. Det kan være i form af at lave lyde f.eks. banken eller fodtrin, tale til os, manipulere objekter såsom døre, få EMF-målere til at give udslag, ændre lufttrykket eller temperaturen. Vi arbejder inden for et felt, som ikke er blevet nærmere undersøgt, derfor er det op til os at afprøve forskellige teorier – så når vi hører om nye idéer til, hvordan man kan bevise paranormal aktivitet, så er det et forsøg værd.

Vi leder efter videnskabelige beviser, og derfor er vores metode nødt til at bygge på videnskab. Når vi synes, at vi har nok materiale, eller nattens aktivitet er stilnet af, pakker vi vores udstyr sammen og rydder op efter os. Vi forlader altid et sted i samme stand, når vi tager afsted, som det var i, da vi ankom.

DET ER ALTID SVÆRT AT VIDE​

hvor lang tid en analyse af materiale tager. Det afhænger fuldstændigt af mængden af materiale, som vi skal gennemgå, men ca. 14 dage. Når vi er færdige med at analysere det hele, så vil vi (ikke altid) have noget materiale i form af billeder, lyd eller video. Stedet/ejeren får mulighed for, at gennemse undersøgelsen, altså det vi har fundet, som derefter bliver lagt ud på hjemmesiden.

Vi kører efter princippet ”døm selv”, så det er herefter op til dig selv at bedømme, samt tage stilling til vores materiale og de ting, vi fandt.

Det er selvfølgelig muligt at forblive anonym, hvis vi har været på besøg hos dig/jer, men billeder, lyd og video vil stadig blive lagt ud på hjemmesiden.​