Hvad er det?

Har du nogensinde drømt at du skulle dø, at du fødte eller måske at du slog èn ihjel, hvorefter du vågner op med en klar hukommelse af drømmen og tænkt, at denne drøm må der da være en ide med?

Drømmetydning er, som ordet lægger op til, tydning af de drømme vi har.

Og det er der muligvis, for nogle mener, at man kan tyde sine drømme. Nogle mener, at drømmene er din underbevidsthed som taler til dig. Det slog først rigtigt igennem med Sigmund Freuds teori om, at drømmene er ”kongevejen til det ubevidste”. Andre mener, det er Gud som taler til en, nogle mener det er afdøde og så er der nogle forskere, som mener at drømme er en bearbejdning af dagens oplevelser, som er blevet lagt i korttidshukommelse, og derefter i ro og mag kan bevæge sig over i vores langtidshukommelse. Ja lige meget hvad drømme er, så fanger de ofte vores interesse, da de kan virke ekstremt stærke på os, som f.eks. mareridt gør det.

Drømmetydning

Hvordan virker det?

Når man tyder drømme, foregår det gennem symboler, eller rettere arketypiske symboler, hvilket vil sige, at vi alle har en fælles bevidsthed om visse ting som f.eks. en fødsel, ægteskab eller død. Ud fra disse kan man lave en liste over ens arketypiske tolkning af symbolerne. F.eks. kan en fødsel betyde at noget nyt fødes. Men der er en forskel på hvilke tydninger drømme kan få, alt efter om man er fra vesten, østen, norden eller syden. Vi har tusindvis af forskellige kulturer og dermed lige så mange tolkninger, så man er nød til at kigge på hvad symbolerne i ens drøm, almindeligvis har af betydning i dagligdagen. Oveni er der også stor forskel fra person til person. Man siger at alle symboler har to sider. De har en kollektiv, som er måden vi alle forstår et symbol, og der er den personlige, som er måden du ser et symbol.

Mange drømmetydere mener at alle individer har både en mandlig side, som kaldes animus, som betyder ånd, og en kvindelig side som kaldes anima, som betyder sjæl. Drømmer en kvinde f.eks. om en mand, kan det tolkes hen imod hendes mandlige side, som måske mangler handlekraft eller mod, og drømmer en mand om en kvinde, kan det tydes hen imod, at han skal arbejde med sin følelsesmæssige side. Man kan også drømme om personer, man kender. Der ser man på, hvilke følelser man har til denne person, og som oftest kan disse følelser tillægges en selv, og der skal måske arbejdes med netop denne følelse.

Kan man selv lære det?

Man kan sagtens lære at tyde drømme. Der findes en del symbol lister og ”manualer”, til hvordan man kan tyde drømme, rundt omkring på internettet. En ide er, at du hver morgen, som noget af det første (mens hukommelsen af drømmen står klarest), skriver nattens drømme ned. Så har du altid disse drømme til at ”øve” dig på.

En ting man skal gøre sig klart er, at symbolerne aldrig kan tages som noget konkret. Sidder man og tyder en persons drøm, men slet ikke kender personen, kan det være svært at give nogle konkrete svar på tydningen. Og dermed kan man tage brug af de arketypiske symboler. Det er selvfølelig nemmere at tyde din egen drøm, da du jo godt ved, hvad dit liv indeholder af udfordringer og dermed kan få ”svar” på situationer, som du ikke selv ved, hvordan du skal klare.

Tyder man andres drømme, skal man derved huske, at det kun er en hjælp til selvhjælp. Da man ikke kender til drømmerens liv, kan man kun komme med tolkninger på symbolerne, og så må personen selv sætte forbindelserne sammen.

Går drømme i opfyldelse?

Nogle mener, drømme godt kan gå i opfyldelse, og andre mener at have oplevet dette. Man kalder det for varselsdrømme. Det kan være varsler om kommende begivenheder. Hvorfor dette sker vides ikke på nogen måde med sikkerhed, men der lyder forklaringer på, at hvis et menneske bevæger sig imod noget, med vejen planlagt og uden ændringer i disse planer, kan udfaldet ”regnes” ud af vore underbevidsthed. Altså hvis du køre fra a til b, med planen om at ankomme til b uden undvigelser, så kan man kun konkludere at man ender ved b. Dette er kun en forklaring på, at underbevidstheden muligvis arbejder med dine dagligdags handlinger. Dog høres det også tit at drømmene ikke er 100 % ens med ”opfyldelsen”, da fremtiden jo ikke er lagt, men at de let kan overføres til begivenheden når den indtræffer. Det kan være derfor, man ofte stopper op med følelsen af, at ”dette her har jeg prøvet før, eller her har jeg været før”, også kaldt deja-vu.

Drømme og det paranormale?

Drømmer man f.eks. om en ånd, mener nogle at det kan være ”din egen” vejleder som er kommet til overfladen med gode råd og vejledninger. Disse drømme ses som vigtige, da man ser dem som en guide i livet.

Nogle mener også, at guiden kan være en repræsentant fra den åndelige verden, en savnet afdød, en engel, din skytsengel eller en helt anden, som er kommet med et budskab til dig.

Drømmer vi om ånder, kan det også være en gammel side af os selv, som er begyndt at optræde igen. Er det et direkte mareridt om denne ånd, kan det være en side, som du bestemt ikke ønsker skal dukke op til overfladen igen. Med sådan en ånds optræden i dine drømme, kan du se på, hvilken adfærd du måske har påbegyndt, for så at ændre den.

Drømmer man om døden, kan det være en side af dig selv, som du nu ikke indeholder længere. Den er død. Drømmer man, at èn man holder af dør, kan man prøve at kigge på en egenskab som denne person indeholder, og så overføre den til sig selv. Måske man selv indeholder denne side, men den er nu død. Vågner man med en tristhed i kroppen, kan det være fordi man jo, ligesom i virkeligheden, aldrig har nemt ved at give slip på en adfærd eller tænkning. Drømmer man at man selv dør, kan det være fordi, der er en gammel version af dig som nu er død, og den nye version af dig er nu ved at opstå. Det kan være svært at forstå, at drømme om døden faktisk som regel er en positiv ting.

Mareridt ses af mange drømmetydere ikke som en negativ ting. Det kan være udløst pga. af et tidligere traume, og kan følge dig mange nætter igennem, og dette kan betyde, at du har behov for en bearbejdning af traumet. Men har man mareridt i form af en engangsforestilling, kan det være fordi, der er noget i underbevidstheden som presser sig selv op i din bevidsthed. Det kan være, at du i din dagligdag bevidst undviger en vis ting, som din underbevidsthed så må tvinge frem.

Kommentarer

0 Kommentarer
Inline feedback
Vis alle kommentarer