Et genfærd og et spøgelse er to vidt forskellige fænomener. Hvor spøgelser er afdøde, som af en eller anden grund stadig opholder sig i blandt os – så er genfærd ikke intelligente, de er blot en slags video/lyd optagelse fra fortiden som er blevet sat på repeat (da: gentag). Derfor er de selvfølgelig heller ikke bevidste om vores tilstedeværelse og eftersom de jo ikke er ånder eller sjæle, kan man heller ikke komme i kontakt med dem. Genfærd er på ingen måde farlige eller noget man behøver at være bange for – det er blot en handling eller et tidspunkt der er frosset fast og genspilles.

Ex: Mange klassiske spøgelses historier omhandler genfærd – i Danmark har vi flere steder hvor der rapporteres om spøgelses kareter bl.a. kan man til tider hører en heste trukken karet kører ind på gårdspladsen på Dragsholm slot.
Samme fænomen opleves af en del i USA, hvor man har set det tog som transporterede liget af Præsident Abraham Lincoln fra Washington til Illinois gentagende gange, på trods af at det nu er knap 150 år siden.

Der er mange teorier om hvorfor nogle steder har genfærd og andre ikke.
En teori er at det kun er handlinger eller begivenheder, som var fyldt med voldsomme følelser (sorg, vrede, glæde osv.) som giver et aftryk. Fx findes der mange genfærd af ulykkelige kvinder der går igen i form af hvide, grå, blå, brune osv. damer.
Andre mener at forskellige materieller i omgivelserne bedre ”optager” begivenheder – et af disse materieller siges at være kalksten – og at det derfor er mere sandsynligt at en begivenhed, som finder sted nær store mængder kalksten har større sandsynlighed for at efterlade et aftryk.
Men hvad der reelt er årsagen til at disse aftryk eller optagelser opstår, er der desværre ingen der rigtigt ved.

Genfærd
Genfærd 2

Kommentarer

guest
0 Kommentarer
Inline feedback
Vis alle kommentarer