Det er forskelligt hvordan en ånd opfattes. Men hovedsaligt er der 4 grupper.

  • En afdød.
  • En dæmon (eller engel?)
  • Psykisk indbildning.
  • Energi.

Lad os tage den første først.
Mange tror, at når en person dør, kommer personen et bedre sted hen. Men hvis man har noget, man skal have gjort færdigt først, kan man blive tilbage efter den fysiske død. Det kan også være, at man af en eller anden grund, bare ikke er kommet videre.
Denne teori kunne faktisk godt give mening! For ghosthuntere verden over, har oplevet at have kontakt til en person, som påstår at være en afdød.
Selvom vi stadig er ved teori 1, vil jeg gerne bringe 3’eren herind. Man kan have sådan en længsel efter en person, at man simpelthen bilder sig selv ind, at personen er her.

Lord Combermere Ghost

Teori 2 – Dæmon eller engel

Ifølge den kristne tro, og andre for den sags skyld, findes der dæmoner. Dæmoner er her kun for en ting; at skræmme os. Det er stadig uvist, hvad en dæmon kan gøre, men efter vores vurderinger, er de langt stærkere end folk tror, og kan skabe psykisk og fysik skade. Dæmoner, er efter den kristne tro, i ledtog med satan.

pexels francesco ungaro 96127

Teori 3 – Psykisk indbildning.

Dette er en meget god teori. Som nævnt før, kan man være så påvirket af en persons død, at man forstiller sig dem tilbage. Der kan også være andre psykiske sygdomme der kan skabe en ”ånd”. Jeg er hverken psykolog eller lign. så jeg kan ikke svare på, hvilke det er. Men paranoia er helt klart en del af dem. En anden psykisk grund kan være en psykotisk depression. Eller man vil gerne have en ting, som man er bedre end andre til, en ting så man kan føle sig vigtig eller lign. Så opfinder man specielle evner eller noget i den stil.

pexels darya sannikova 4603576

Teori 4 – Energi

Der går teorier rundt blandt paranormale efterforskeres kredse, at energi skulle kunne opbevares i sten (Især limsten). En speciel handling skal så kunne, efter teorien, gentage sig selv over og over igen, f.eks. en kvinde der græder. Dette er ikke en person eller noget intelligent, men en energi, der imiterer fortiden. En anden energi, kan være en energi der altid har været her, lige som mennesket. Måske en hel anden dimension? Hvem ved.

pexels rostislav uzunov 6687532

Kommentarer

0 Kommentarer
Inline feedback
Vis alle kommentarer