Nu er orbs et meget omtalt emne, og der er så mange teorier om, hvad det er. Faktisk tror vi at hvert eneste menneske, har hver deres mening om, hvad en orb er. Nogen mener det er ånder, eller energier, andre mener det er hvileløse sjæle, der flyver rundt i luften. Måske det bare er billedefejl. Det kan være meget svært at forklare, hvad en orb er, men vi vil prøve at forklare, hvad vi mener det er, så næsten alle forstår det, da det jo hurtig, kan blive ret teknisk, og svært at forstå. Ordet orb stammer fra det latinske ord orbis ‘ring’ som betyder ring eller cirkel. vi mener at i, de fleste tilfælde, er en orb, støv, dug eller regn. Orben er rund, fordi linsen er rund, havde linsen været firkantet eller trekantet, ville orben ændre form. Vi har her lavet, en trekantet linse, og se hvad der sker.

Orb
Hvad er orbs? 9
Orb
Hvad er orbs? 10

De bliver sjovt nok halve, når de når kanten af linsen, og det gør de fordi, linsen jo ikke længere er rund i kanten, så lyset når ikke længere, rundt om orben (støvet), ude i kanten, men dog stadig i midten. Det er derfor de stadig, er runde, i midten. Når man tager et billede med blitz, i et rum indenfor. F.eks. et rum i et hus, stald eller lade, vil der altid være støv. Ja også selvom du lige har gjort hovedrent.

Orb
Hvad er orbs? 11
Orb
Hvad er orbs? 12

Et støvkorn/støvpartikl er så lille og fin, at der ikke skal meget til, at få den til at “danse” i luften, faktisk skal du bare gå stille og rolig, gennem et rum og så er der støv i luften. Lyset fra en blitz, overbelyser og bøjer sig om støvet, og danner derved denne lysende kugle. Det samme gælder for regn og dug. Det vil sige at det “bare” er lyset fra blitzen, der får orben til at lyse, og derfor man kan se støvet, duggen eller regnen på billeder og video. Men selv med en normal lygte, infrarød lys eller bare solens stråler, kan man faktisk se dem.

Fordi vi mener de er spændende, er måden de bevæger sig på. Der er teorier om at spøgelser/ånder tiltrækker og frastøder orbs (støv) , hvis et støvkorn/støvpartikel flyver igennem luften, og pludselig flyver en anden vej, eller måske begynder at bakke, så mener vi, at der kan være noget, der tiltrækker eller frastøder den, måske et spøgelse eller en ånd. Men en orb kan også være en billede fejl. Når man tager et billede, kan der komme et hår ind foran linsen, eller andre helt naturlige ting, som insekter, og få det til at se mærkeligt ud. Hvis bare det er tæt nok på, eller langt nok væk, kan det være rigtig svært at se hvad det er.

Orb
Hvad er orbs? 13
Orb
Hvad er orbs? 14

Som i kan se her, det er bare et hår der er tæt nok på, og på billede ligner det næsten en orb, der kommer flyvende.

Orb
Her er et billede af nogle bær der bliver kasten ned foran kameraet, men det ligner ikke bær.
Orb
Vanddråber

Kommentarer

guest
0 Kommentarer
Inline feedback
Vis alle kommentarer