Klæbeånder er betegnelsen for en type ånder der hægter sig på et menneske. Ofte er det ånden af en afdød, som havde en eller anden form for afhængighed mens de levede, og det kan både være afhængighed af fx stoffer eller alkohol, men også afhængighed af følelser såsom vold og lignende.
Disse ånder kaldes Klæbeånder fordi de ”klæber” sig til et menneske for at stille deres egen afhængighed gennem denne person, derfor kan de næsten betragtes som værende en slags parasitter.

Ex: en afdød alkoholiker, som stiller sin afhængighed ved at ”værten” indtager den alkohol som ånden ikke længere selv kan indtage. Hvis værten i forvejen drikker alkohol, kan det udvikle sig til at vedkommende nu indtager mere fordi han/hun bliver påvirket til at drikke for to.
Der findes eksempler på at mennesker, som har følgeskab med en klæbeånd ændrer personlighed, de kan begynde at udvise nogle af de samme karaktertræk som ånden. Fx kan ånden have haft et voldsomt temperament i livet og at værten begynder at være lige så opfarende. I andre tilfælde udvikler værten samme afhængighed som klæbeånden.
Disse ændringer i personlighed og opførsel gør at nogle mener at Klæbeånder faktisk befinder sig på grænsen af besættelse
Der findes også mere simple former for klæbeånder, som (hvis man følger teorien om at ånder behøver energi for at interagere med den fysiske verden) blot hægter sig på et menneske for således at snylte på deres energi.

Begge typer af klæbeånder kan skabe problemer, deres påvirkning kan fører til både fysiske og psykiske problemer over længere sigt –hvis de for lov til at blive og fortsat påvirke personen.

Kommentarer

0 Kommentarer
Inline feedback
Vis alle kommentarer