I modsætning til Genfærd, som blot er et aftryk af en fortidig begivenhed – så er spøgelser sjælen eller ånden fra en afdød person (eller evt et dyr).
Spøgelser er intelligente og ofte bevidste om at vi også er her – derfor er de også i stand til at kommunikere med os og interagere med den fysiske verden.
Der findes mange teorier om hvorfor nogle mennesker bliver på jorden, som spøgelser når de dør.

spoegelse
Spøgelser 2
  • En teori er at de har nogle ting, som de ikke fik gjort færdigt eller løst i live. Og at de ikke kan komme videre før dette er blevet gjort.
     
  • En anden teori er at nogle ikke har kunne give slip på deres jordiske ejendele da de døde, så de valgte at blive tilbage – eller at deres kære sørgede så meget at de simpelthen ikke kunne forlade dem.
     
  • En tredje teori er at nogle spøgelser valgte at blive på jorden fordi de frygtede at havne i skærsilden eller helvede for deres gerninger – fx er dette muligvis tilfældet for en del kendte spøgelser som ifølge sagnene har begået selvmord og eller har slået deres spædbarn ihjel.
     
  • En fjerde teori er at de ikke har indset at de er døde og derfor ikke ved at de skal videre.

Der findes mange flere teorier men disse er nogle af de mere populære. Og i virkeligheden så er det jo nok en blanding af dem alle sammen.

Nogle spøgelser mener stadig at deres jordiske ejendele tilhører dem eller ikke klar over at de er døde og at tingene ikke længere tilhører dem. Hvilket er grunden til at renoveringer osv. nogle gange kan fører til mere paranormal aktivitet
Andre spøgelser er ikke bundet til jorden, men kommer blot “på besøg” en gang imellem for at se til deres kære.
Endnu andre har en besked eller meddelelse som de ønsker at videregive – men det kan være svært ved at komme i kontakt med de levende.
Og endnu andre “sidder fast” enten ved de ikke hvordan de kommer videre eller også så kan de ikke komme videre uden hjælp.

Kommentarer

0 Kommentarer
Inline feedback
Vis alle kommentarer